Translate

Tuesday, 22 March 2011

Ti 22.3.

Maanantaisen levon jälkeen tiistaina on usein hieman levoton olo joka voi ilmetä ylienergisyytenä tai joskus pienenä kiukkuisuutenakin, anteeksi vaan asiakkaat ja työkaverit :)
No se kertoo yleensä vaan siitä että kroppa on palautunut ja vaatii ärsykettä johon se on tottunut. Ohjelmassa tänään uinti työpäivän jälkeen, 1h setti lähinnä matkakelausta pk-alueella eli sillä sykealueella joka kehittää parhaiten kestävyyttä pitemmissä suorituksissa. Tekniikka minulla vielä sen verran puutteellinen että pitempää matkaa uitaessa se pienikin mikä asennossa ja tekniikassa on oikeaan päin helposti hajoaa jos ei koko ajan keskity ja usein ajatus alkaakin harhailemaan milloin missäkin. No se nyt ei niin vakavaa ole, pääasia että harjoitus tulee tehtyä. Tänään ensin 1500m pk:ta jonka jälkeen muutama vinsta eli 50m veto kovaa, ei täysillä mutta selvästi maitohappokynnyksen yläpuolella. Lopuksi 1000m rennosti, yhteensä n. 2,7km ja aikaa meni jotakuinkin tunti kaikkineen. Noiden muutaman kovan vinstan tarkoitus oli antaa vähän erilaista ärsykettä kropalle, ettei se ihan nukahda. Olo oli hiukan tukkoinen tänään kuitenkin, varmaan aikaisen aamuherätyksen takia, töissä poikkeuksellinen viikko ja herätys joka aamu 05.00. 

Ensin oli tarkoituksena vetää 3km yhtäsoittoa mutta se ei tänään tuntunut hauskalta kun homma meinasi mennä liiaksi räpeltämiseksi. Silloin myös on vaarana että kehittää vaan huonoa tekniikkaa ja tavaksi tulee sitten jatkossa uida huonosti, eli minuntasoisen uimarin olisikin tärkeämpää keskittyä tekniikkadrilleihin mutta toki haluan käyttää uintia myös pk-harjoittelun tukena. Keskityin tekniikan lisäksi hengitykseen ja yritin ylläpitää vuorohengitystä eli hengittää vuoroin vasemmalta ja oikealta. Tämä on asia joka olisi tärkeää oppia jotta osaa hengitellä molemmilta puolilta eikä tällöin joka vedolla joka hivenen todennäköisesti hidastaa etenemistä. Toinen syy on että kun kesällä siirrytään avovesiin se on siellä tärkeää osata mm. mahdollisen sivuaallokon takia.
Torstaina alkaakin uimakoulu joka on tarkoitettu juurikin tekniikan tehokkaaksi hiomiseen jotta eteneminen olisi mahdollisimman vaivatonta ja tehokasta. Kurssin alkua onkin tässä odoteltu pitemmän aikaa! Tietysti seurani Helsinki Triathlonin jokaviikkoiset treenit tarjoavat myös erittäin arvokasta opetusta, siitä kiitos erinomaiselle ammattivalmentajallemme Kristalle!

Iltasella vielä lenkille, huomenna otetaan vähän enemmän tehoja irti veto- tai mäkiharjoituksella. Nyt hetkeks pötkölleen ja pari lukua Lapiduksen Siisti Kostoa, koukuttava teos...

No comments:

Post a Comment