Translate

Sunday, 20 March 2011

Tervetuloa blogiini!

Och det samma på modersmålet svenska. 
Eli tervetuloa uunituoreeseen blogiini, jonka täyte tulee olemaan suomenkielellä mutta ensilauseella pidän heti kättelyssä huolen ettei joku luule että olen unohtanut juuriani, kun suomeksi kirjoitan :)

Asiaan eli tästä on tarkoitus tulla ikäänkuin avoin päiväkirja matkalla yhteen unelmaan, liittyen noihin niin rakkaisiin urheiluharrastuksiini. Samalla testi onko minusta edes jollain tasolla säännölliseen bloginpitämiseen, ja tämän on samalla tarkoitus palvella motivaation ylläpitäjänä harjoittelua ajatellen. 

Siis mistä ihmeestä on kyse? Blogin nimi antaa vinkin, kyse on projektista, matkasta, haaveesta, tavoitteesta toteuttaa harrastukseeni liittyvä unelma, triathlonin kuninkuusmatka eli täysmatka, myös Ironman-matkana tunnettu. Haaste on suuri ja siihen on valtava matka kuljettavana.Tuosta matkasta osa on jo tosin kuljettu. Pitänee vähän avata taustoja itsestä:
Koko triathlon-harrastus kohdallani on melko uutta, voi sanoa että vuoden päivät nyt "harrastanut". Ennen sitä kestävyysjuoksua noin vuodesta 2007, jota ennen nuoruuden hullutuksia ilman oikeastaan mitään kovin kestävää liikuntaharrastamista, lähinnä epäsäännöllistä punttitreeniä, no mainittakoon 2-3 vuotta kestänyt thainyrkkeilyharrastus joskus 2002-2005, jonka kyllä otti ainakin puolitosissaan. Penskana tuli harrastettua jääkiekkoa usampi vuosi ja salibandya jokunen, siinä 16v paikkeilla sitten niin tyypilliseen tapaan kalja rokki ja tytöt kiinnosti urheilua enemmän. Kiinnostaahan ne edelleen mutta ehkä vähän eri tavalla :D 

Triathlonista kiinnostuin muutaman vuoden juoksuharrastuksen ja parin suoritetun maratonin ja useamman muun kisan jälkeen, piti kenties löytää jotain "uutta" kiinnostavaa, ei sinänsä että pelkästään juoksemiseen olisin koskaan kyllästynyt. Yksi hyvin vahva tekijä oli ajatukseni kun katsoin jotain kisaa, että tuo on ihan mahdotonta. Uskomatonta. Tämä koski lähinnä lajin uintiosuutta, toki muutenkin täysmatkan suoritus on minusta edelleen aika utopistista. En nimittäin osannut uida kun päätin aloittaa harrastuksen. Siis jotain räpellystä pysyin pinnalla muutaman metrin mutta se oli oikeasti siinä. Uimahallissa altaaseen meneminen kauhistutti. Pienenä koettu läheltä piti-tilanne piti minut uimatunneilta pois koko kouluajan enkä koskaan oppinut uimaan. Asia oli aina harmittanut ja triathlon monine muine haasteineen tarjosi haasteen tässä asiassa jota ehkä pelkäsin eniten. Ajattelin että noihan on ihan yli-ihmisiä kun eivät huku, sairaan kovia urheilijoita, olisi mahtavaa tehdä tuota mutta ensin pitäisi oppia uimaan... Ei siis auttanut muu kun ottaa härkää sarvista ja päättää tehdä se. 
Viime keväänä sitten alkeisuimakouluun ja siitä hommaa liikkeelle ihan perusteiden kautta. Opeteltiin pikkualtaassa kellumaan ja hengittelemään ja uimarimummot katteli että mitä pellejä noi on :)
Sitten hankittiin pyörä ja homma alkoi oikeasti tuntua omalta. Enää puuttuu märkäpuku kesän kisoihin, eli homma on mennyt totiseksi... :) 
Toki ensimmäiset oikeat ja todella kovat koitokset on tulossa tänä kesänä, suurimpina Joroisten teräsmieskisa http://finntriathlon.fi/ ja Viron Pühajärvellä käytävä Tristar111 http://www.star-events.cc/site/en/trsteenews. Jo nämä ovat tapahtumia joiden läpiviemisestä en vuosi sitten uskaltanut unelmoida villemissäkään unissa, mutta nälkä kasvaa syödessä ja luontaiselle hulluudelleen ei kai voi mitään :) Kun näin syvälle paskaan on kätensä lyönyt, on tietysti ihan normaalia (joo niin varmaan) ottaa oikeasti pitkän tähtäimen tavoitteita ja kaikki siis tähtää Ironman-matkan läpiviemiseen 2012. Muistutan että vaikka lajissa ollaan vielä noviiseja niin kestävyystaustaa jo vähän on, eli ei tässä soitellen sotaan olla lähdössä! Normaalisti Ironman voi olla hyvinkin monen vuoden takainen projekti. Enkä mitään uhoa ole tässä rakentamassa, 2012 ei ole mikään pakkomielle, mutta realistinen tavoite jos ilman vammoja saa olla ja niin edelleen. 
Tulen varmasti blogissa sivuamaan muitakin itseä kiinnostavia aiheita liittyen liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin. 

Toivottavasti löytyy kiinnostusta ja kannustusta, Tervetuloa mukaan matkalle!
 

No comments:

Post a Comment