Translate

Wednesday, 22 March 2017

Testing, testing.

Eilen löysähkön viikonlopun ja maanantain lepopäivän jälkeen painelin Liikuntamyllyyn Wattbiken kimppuun, aikaa oli n. tunnin treenille josta tehokasta ajoaikaa 45 min. Päätin kuten niin usein tiistaina ottaa "viikon tehon" ja tuosta tuli sellainen puolittainen FTP-testi. Watit ja sykekäyrät osoittaa ettei ihan puhtaasta FTP-testistä mennyt mutta hyvä kokeilu tavallaan, ensi kerran tiedän miten tehdä testi "oikein" kun treenin jälkeen innostuin taas kaivelemaan aiheesta vähän faktaa. 

Kuitenkin, 20min tehoiksi tuli 255w mikä tekee FTP:ksi 242w, joka on melko vaatimaton muttei liene kaukana totuudesta. 250w tehoilla uskoisin juuri tunnin jaksavani, mikä on ihan hyvin mutta pitää tosiaan tehdä se oikea testi tässä kohtapuoliin ja sitten toinen esim. kuukausi sen jälkeen jotta nähdään kehitys. 

Myös Heltri-cup käynnistyi sunnuntaina 400m uinnilla jonka harmittavasti missasin, koska minun piti olla estynyt osallistumasta ja kun tajusin että olisinkin päässyt osallistumaan oli liian myöhäistä. Eipä tuo suuremmin haittaa, mutta varuiksi ilmoittauduin melkein kaikkiin muihin cupin osakisoihin jo valmiiksi. Ja tuon 400m haluan testata erikseen kyllä, että saako sen alle 7 minuuttia menemään ja kuinka paljon. Tämän ehkä teen vielä tällä viikolla.

Kolmas testi joka on vielä kiikarissa on 5km juoksu. Mutta se saa odottaa, kuten FTP-testikin sillä tulevalle sunnuntaille ilmoittauduin Paloheinämaratonille, sunnuntain "pitkikseksi", ja samalla saan vihdoin kymmenennen maratonini suoritettua. Sekä juoksukauden kunnon aloituksen, vaikka onhan talven läpi hiukan tullut juostua mutta nyt kun sukset on lyöty naftaliiniin lisääntynee se tuntuvasti. 

Suksista puheenollen, talven hiihtosaldoksi tuli 603,3km, joka jäi haaveillusta 1000km aika paljon, mutta oli talvikin taas mitä oli, joskin siihen nähden on sanottava että hyvin on muutamia latuja ylläpidetty läpi talven. Ja jos ensi vuonna pääsee yhtä aikaisin aloittamaan, on parinkymmenen viikkokilometrin lisäyksellä tuo 1000km ihan paperia. 

Lopuksi tänään Kalmar Ironmaniin tasan 150 päivää, vähiin alkaa käymään! Siispä jatketaan harjoituksia...  

No comments:

Post a Comment