Translate

Thursday, 14 April 2011

Länsiväyläjuoksu lähenee

Sunnuntaina juostaan perinteinen Länsiväyläjuoksu Otaniemen urheilukentältä. Kyseessä reilu 17km juoksu vaihtelevaa reittiä. Kolmannen kerran peräkkäin ollaan mukana. Tämä on kauden avaava lyhyehkö kisa joka on ollut tasaisen suosittu mutta varmasti viime vuosina osallistujamäärät aika paljon kasvaneet. Se on hienoa ja kertoo siitä että yhä useampi on löytänyt juoksusta itselleen mukavan harrastuksen jolla hoitaa kuntoaan ja tuohan tämä upea harrastus mukanaan niin paljon muutakin. Täällä kuten niin monessa muussakin juoksutapahtumassa näkee ihmisiä jotka yhteinen harrastus on tuonut yhteen eli juoksuharrastukseen liittyy vahvasti yhteisöllisyys ja sosiaalinen vaikutus muutenkin. 
Kisa on mitä parhain mittari sille mitä on talven aikana saatu aikaan, tai jos ei halua repiä itsestään kaikkia mehuja irti se toimii myös mukavana kevätlenkkinä. Itsellä ainakin tulee sellainen fiilis että nyt on kevät vihdoin tullut kun juostaan länkkäri! 
Viime vuoden kisa oli vähän tuskainen koska olin juuri toipumassa akuutista kurkunpäätulehduksesta, itse asiassa lääkäri kielsi osallistumasta pari päivää aiemmin mutta estä nyt tällaista sitten kun nälkä on niin kova vetää lenkkarit jalkaan... aika oli 1:27 joka oli kohtuullinen sen päivän kuntoon nähden eikä alla ollut ollenkaan niin tiivistä harjoittelua kun nyt on vuodenvaihteesta lähtien ollut. Kaiken järjen mukaan ajan tulisi tänä sunnuntaina olla 1:20 paikkeilla ja jos kaikki menee oikein hyvin niin jopa alle. No, aika on kuitenkin toissijainen asia ja lähden nauttimaan ja ottamaan tuntumaa vähän vauhdikkaampaan kisameininkiin. Toivottavasti antaa jotain suuntaa kesän tri-kisoihin valmistavaa harjoittelua varten, ainakin sen osalta miten nimenomaan juoksu kulkee. 
Raporttia laitetaan sitten sunnuntai-illalla! 

1 comment:

  1. Tsemppiä juoksuun! Itsekin olin suunnitellut juoksevani tuolla, mutta en ole vielä täysin toipunut 2 viikon leiristä.

    ReplyDelete