Translate

Wednesday, 6 April 2011

Pyöräilykausi vihdoin käyntiin!

On sitä jo odotettu!!! Eilen kauden ensimmäinen pyörälenkki ulkona. Pitkän talven jälkeen hiukan myöhään mennyt ulos siirtyminen mutta ei oikeastaan pahasti, kai yleensä korkeintaan viikon pari aikaisemmin voi maantiepyörällä ulos uskaltautua. On vaan ollut niin hirveä nälkä päästä sotkemaan kun juosten tarponut talven läpi pitkin Helsinkiä. 

Lämpötila oli muutaman plussalla ja aurinkoinen keli, kevyenliikenteenväylät toki vielä putsaamatta ja täynnä hiekoitussoraa, sen tottakai tiesin mutta ajoväylät puhtaat joten niitä pitkin sitten, muun liikenteen seassa pärjää aivan hyvin vaikka autoilijoilta ei aina ymmärrystä hänen tiellään polkevalle pyöräilijälle heru. Saatte nyt vaan autoilijat elää sen kanssa että tulemme katukuvaan riesaksenne! Mutta varovaisuutta puolin ja toisin tarvitaan varsinkin näin keväällä kun autoilijat eivät ole tottuneet meihin ja päinvastoin. Suomalaisessa liikennekulttuurissa olisikin duunia tämän kanssa, että eri tavoin tiellä liikkujat oppisivat varomaan ja kunnioittamaan toisiaan. Tämä on jokakeväinen aihe josta saamme varmasti myös lukea lehdistä kevään mittaan.

Lenkki oli tunnin fiilistely, vähän tuntumaa näin alkuun polkemiseen ja pyörän säätöjen tsekkausta ym. Pätkän verran Porvoontietä ja takaisin.http://connect.garmin.com/activity/77381178 
Muutama muukin iloinen maantiepyöräilijä tuli morjestellen vastaan, kyllä ilmeistä näki että muutkin olivat ihan ekstaasissa kun vihdoin päässyt ulos eikä vähän viileä ilma haitannut! Tuotakin maantietä tuleekin sitten tulevana kesänä tahkottua enemmän kun tarpeeksi... mutta fiilis oli mahtava, oli jo vähän ehtinyt unohtaa miten hauskaa se olikaan! Kyllä se talvella sisällä trainerin päällä vaivatessa äkkiä unohtuukin... traineria käyttävät ymmärtävät mistä puhun. Nyt olisi taas välillä töihinkin mentävä... energistä viikkoa kaikille!


 
  

No comments:

Post a Comment