Translate

Tuesday, 14 March 2017

Kulkee kuin juna

...voisi sanoa treenin kulusta tällä hetkellä, oli treeni mikä hyvänsä niin se menee maaliin suunnitellusti, joskaan suunnitelmaa ei edelleenkään kovin pitkälle yleensä ole, mutta on viikkosyklitys ja volyymin sekä intensiteetin taso, niiden ympärille mennään paljolti fiiliksen mukaan milloin tekee mieli hiihtää, milloin uida, milloin pyöräillä, milloin juosta jne. 

Viikonloppuna oli myös hyvä boogie, kun sain vaihdettua klesan sisäkumin maasturiin ja pääsin heittämään pyörälenkkiä. Tuli tehtyä parikin vajaan 2h mittaista lenkkiä mukavassa kelissä. Lisäksi reipasvauhtinen uinti lauantaina, ei ollut mikään testi mielessä mutta tällä kertaapa tuo matka taittui jo sitten paremmin kun viimeksi kun nimenomaan oli tarkoitus testata 1000m vauhti. Keskivauhdiksi tällä kertaa 1900m uinnissa 1:49/100m, karvan alle 35 minuuttia. Tuo olisi kyllä itselle kova jos saisi aikaiseksi puolikkaan kisassa, ja siitä olisi nastat edellytykset tehdä ehjää ennätysvauhtista kisaa. Pitääpä siis jatkaa altaassa vierailua. 

Altaassa olosta sen verran vielä, että jotenkin siellä eniten tuntuu potkun voimattomuus, jalkojen rytmityksen vaikeus sekä koko vartalon asennon tarpeeksi vaakana pitämisen haastavuus. Liekö muu harjoitteluväsymys joka tekee sen ettei potkimiseen löydy tehoa? Ei tässä nyt kovin suurilla volyymeilla tai tehoilla vieläkään mennä, mutta voihan sillä osansa olla. Nyt ei ihan löysää palautteluviikkoa tahdo malttaa väliin ottaa, tämän viikon piti sellainen olla, mutta viime viikosta melkein jo sellainen tuli, kun pari muuttujaa tuotti kaksi ennalta suunnittelematonta lepopäivää ja piti tunnit alhaisina. Siispä otan vielä tämän viikon volyymiviikkona ja jos ensi viikolla palauteltaisiin jalkoja, ja sitten näkee auttaako tuohon uintipotkuun. Jännä juttu tuo on sinänsä, että pyörään/hiihtoon/juoksuun löytyy kyllä halutessa tehoja melkein lenkillä kuin lenkillä. Mutta ehkä piilevä väsymys tulee jotenkin altaassa paremmin ilmi, mene ja tiedä näitä. 

Vantaan sprinttiin kutakuinkin 3 kuukautta enää! Joka tuntuu samalla sekä paljolta että vähältä. Se tunne lienee hyvä asia. Mutta enää puhutaan viikoista kun kevät tulee kunnolla ja päästään valmistelevaan kauteen, eipä siis auta kun pitää pyörät pyörimässä! 

No comments:

Post a Comment