Translate

Sunday, 20 January 2013

Viikko 3/2012

Mennyt viikko oli harjoittelun suhteen aika täydellinen. Sain kasaan sen määrän, tehon, variaation minkä halusinkin. 

1 tunnin pk-juoksumatto
1 tunnin juoksumatto tv loppua kohti ensin 3:30 sitten 2:30 välein nousevalla jyrkkyydellä
1 juoksulenkki ulkona, tv reipas 50min
3 uintikertaa, joista 2 lyhyitä vedessäolemisia ja kilsan testi, joka meni oikein hyvin 17 minuuttiin. Motivaatio uintiharjoitteluun parantunut! 
3 hiihtolenkkiä, viikko huipentui tänään 2,5 tuntiseen, saatiin viikon pitkiskin siis kirjoihin kuten asiaan kuuluu. Ensi sunnuntaina tuon tulisi olla jo ainakin puoli tuntia pitempi. 

Yht 8,5h suunnitellusta 9:stä, laatu ja keskittyminen korvasi heittämällä määrän tällä viikolla. 

Kunto on selkeän nousujohteinen, palautuminen nopeutunut kovemmastakin treenistä niin että seuraavana päivänä voi hyvin tehdä reilunmittaista pk:ta jos siltä tuntuu. Jos ei tuntuisi silloin tietysti levättäisiin. Tällaista hyvin väljää pelivaraa pidän treenikalenterissa, sen tulisi varmistaa palautuminen ja pitää mielekkyyden treenailussa. Yleensä noudatan kyllä seuraavalle päivälle suunniteltua, mutta useinkin voi käydä niin että huomenna uidaankin vaikka olisi tarkoitus olla trainerilla tai juostaan tunnin vauhtileikittely vaikka "ohjelmassa" olisi salia tms. Tuntemuksien mukaan siis, mutta ei vaan fyysisten vaan myös henkisten tuntemuksien. Usein unohtuu että me ihmiset olemme psykofyysinen kokonaisuus.Jos tänään ei tee mieli uida kun on niin pirun hyvä hiihtokeli, niin mitä mä sinne hallille huonoa harjoitusta tekemään. 

Tällaista tällä viikolla, ensi viikolla suunnilleen samanlaisella mixillä tavoitellaan 11 tunnin totaalia, lisäys tullee todennäköisesti pitemmästä pitkiksestä ja vähän pitemmistä pk-hiihdoista viikolla, no tuli mitä tuli, niin hyvä tulee sen tiedän :) 


Järveä ylittämässä, etualalla Kikutstua:n erämaamökki


1 comment:

  1. On siis enemmän kuin hyvä, että harrastaa triathlonia, niin ei haittaa, jos joku laji maistuu toisena päivänä enemmän kuin toisen, kun molemmista on kuitenkin hyötyä ;)

    ReplyDelete