Translate

Monday, 23 January 2012

Viikko 3/2012

Toimelias viikko oli liikunnallisesti, ei vähintään uuden innostuksen eli hiihdon myötä! Turhaan eivät monet kanssatriatlonistit vanno talvella hiihdon nimeen, sen verran keholle kokonaisvaltaista, ja tehokasta sekä ennen kaikkea HAUSKAA puuhaa se on! Antaa myös vaihtelua normaaliin, mikä on mielestäni erittäin tärkeää, kyllä itse ainakin leipäännyn varsinkin ympäri vuoden juoksemiseen. 

Osloonkin saatiin kunnon lumimyräkkä lauantaina, joka tarkoitti sunnuntaille loistokeliä hiihtämiseen. Ladut olivatkin paikoin mustanaan ihmisiä, jos hiihto nauttii täällä kansallislajin asemaa se todellakin näkyi sunnuntaina, ja meno suurimmalla osalla leppoisan nautiskelevaa. En itsekään ollut muiden ohi huhkimassa, vaan missä vähän jonoa syntyi niin sitten mentiin sulassa sovussa perätysten kunnes tuli väljemmin baanaa. Sunnuntain lenkki toimi viikon pitkänä harjoituksena ja 3½ tuntia tuli ladulla viihdyttyä! Ja tuntuu että heittämällä olisi vielä hyvän aikaa voinut jatkaa. 656 nousumetriä gps mitannut tuolla lenkillä, eli kumpuilevaa on maasto! Suomessa taitaa joutua aika pohjoiseen mennä että pääsee samanlaisiin. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tarpeeksi en saa, edelleenkään, hehkutettua täkäläistä luontoa ja treenimahdollisuuksia, nyt varsinkin kun nuo sivakat hommasin ja vielä sitä kautta päässyt lähialueen varsin kattavaan latuverkostoon tutustumaan. Noin 320 km (!) latua löytyy tästä kylästä ja siis asun n. 5km päässä kaupungin keskustasta ja lähimmät ladut lähtevät kahden metropysäkin päästä. 


http://skisporet.no/oslo/ostmarka

Tämä on lähinnä itseä oleva alue, jonka läpi tultu nyt viikon ajan pomon kanssa kotimatka, samassa talossa kun asutaan :) Latupalvelussa näkyy mm. status milloin ladut viimeksi ajettu.

Netti tarjoaa tänä päivänä esimerkiksi uusavuttomalle hiihtoharrastusta aloitelevallekin runsaasti apua. Yksi suosikki, nyt kun oppinut voiteet sulattamaan ja  siklaamaan ja pitoalueen määrittelemään on wax wizard . Ei muuta kun lämpötila, ilman kosteus noin suunnilleen ja lumityyppi niin sovellus suosittelee oikean voiteen. Loistavaa! Ei minulla ainakaan ole kiinnostusta eikä aikaa alkaa ulkoa opettelemaan mitä milläkin keleillä. Purkin kyljestä näkee suositukset joo, mutta hauska apu tuo on silti. 

Huomenna hiihdosta vapaata, ja sijaan pyörällä tiistai-spinningiin ja töihin. 
Viikon 3 lukemat pähkinänkuoressa:


Count:    9 Activities
Distance:    102,18 km
Time:    10:36:23 h:m:s
Elevation Gain:    1.656 m
Avg Speed:    9,6 km/h
Avg HR:    144 bpm
Calories:    9.277 C

No comments:

Post a Comment