Translate

Saturday, 21 September 2013

Oslo maraton 21/9/2013, ennätysputki sai odotettua jatkoa!

2 viimeistä syysmaraa Vantaalla päättyneet vähän happamaan makuun kun kummassakin epäjärkevä vauhdinjako tuottanut loppuhyytymiset ja 3:33 molemmin puolin ajat. Tänään oli aika pistää typeryydelle piste ja juosta omien kykyjen ja suunnitelman mukaan. Se onnistui suht hyvin ja uusi ennätys kirjataan 3:23:56, joka on tasan 9 minuutin parannus edelliseen. 

3:20 alitus mielessä lähdin, olin jo downgreidannut 3:15:sta ja aika nappiin osui oman kunnon arviointi. 4:44/km vauhtia siis pitää juosta 3:20 alitukseen ja teinkin alkukilometreistä lähtien lähes sekunnintarkkaa työtä onnistuen himmailemaan taas alussa liian kovia menohaluja. Se on kummallinen tuo maratonin alun vauhtisokeus ja näköjään kestää vuosia oppia sitä käsittelemään. 

Aika epäortodoksinen lähestyminen kisaan taas oli, kesän tri- ja pyörähommien vaatiessa paljon käytettävissä olevasta ajasta harjoitteluun en ole saanut mitään valtavan suuria juoksumääriä alle. Siksi viimeisellä kuukaudella aika rajuakin kuntohuipun hakemista. 3 vkoa ennen 34 km pitkis 5:13/km vauhdilla taisi olla tärkein avainharjoitus. Viikko siitä työmatkalla Berliinissä eikä aikaa pitkikseen, ei varmaan olisi tarvinnutkaan, kuitenkin 12 km tuntinen juoksu kollegan kanssa. ja viime sunnuntaina puolimaratonin mittainen omaan ennätysaikaan 1:32 viimeisenä kovana treeninä. Vähän riskihän tuo viimeinen treeni oli, mutta kerkesin siitä palautua, joskin koko viikko oli enemmän tai vähemmän totaalilepoa (ti pyörällä töihin ja ke 5km juoksu), mutta niinhän sen pitää olla enemmän tai vähemmän muutenkin. 

Kestävyyspuoli ei ollut millään lailla tänään ongelma, enemmän se että etureidet meni aivan totaalipökkelöiksi jo 30km kohdalla ja kipu oli kovaa (siispä voidaan taas spekuloida oliko viimeisestä kovasta treenistä enemmän hyötyä vai haittaa, vähän kai kumpaakin mutta enemmän hyötyä veikkaan kuitenkin). Sitten piti vaan psyykata itseään että nyt ei ole kyseessä mikään hyytyminen vaan puhdas kipu, eli mentaalipuoli tuli näin ulosmitattua aika totaalisesti. Juosten kuitenkin koko matka ja lopun vauhdin hidastuminen vielä ihan hyväksyttävissä rajoissa. 

Ensi vuonna sitten 3:15 kimppuun kynsin ja hampain! Oslon maratonia suosittelen varauksetta Suomalaisille, on nykyään jo suuri tapahtuma kun osallistujia yhteensä puolikkaan juoksijat mukaan luettuna 20000 tienoilla! Eikö se iänikuinen Tukholma esim. ole jo aika nähty... ja tänne lentää Helsingistä 1h15min aika edullisesti. Reitti vaihteleva, helppo ja sillä näkee kaikki keskeisimmät kantakaupungin alueet. Tervetuloa siis ensi vuonna!!

Näin on tämä vuosi nipussa kisojen suhteen ja mikä mahtava vuosi ollutkaan, ennätykset perus- ja puolimatkan triathlonissa sekä puoli- ja täysimaratonilla! Onpahan ensi vuodelle asetettu ainakin rimaa itselle :) 

No comments:

Post a Comment