Translate

Thursday, 5 September 2013

Ai että mitä kuuluu no syksyä kuuluu

Noinikkään laitetaan poikki blogihiljaisuus ja aletaan taas tännekin jotain rähjäämään. Tri-kausi siis loppui tuska-Tuddal:iin ja sitten on otettu aika rauhassa, pitäen toki yllä treenailua mutta matalammalla intensiteetillä pääosin. Syksylle piti maraton löytää jottei jokavuotinen perinne kärsi ja niin hyvää oli meno mitä pitemmälle kesää päästiin että on yritettävä vielä maraenkkaa. 

Oslo maratonin ilmoitautumisesta myöhästyin tyhmästi, se olikin yhtäkkiä täynnä ja kuoppasin jo hetkeksi ajatukset siitä, ja aloin etsimään muita tapahtumia. Löytyi lokakuun lopusta Fredrikstad maraton, ja funtsin että oikeastaan ihan hyvä, on 2 kk aikaa laadukkaaseen juoksuharjoitteluun ja hyvän tuloksen varmistamiseen. 

Tuo ajatus alkoi kuitenkin tuntua huonolta, sillä melko tiiviin kesän treeni- ja kisarupeaman jälkeen on vähän väsynyttä oloa kropassa, enkä haluaisi välttämättä venyttää "hyvää kisakuntoa" väkisin kahta kuukautta. Pitäisi myös päästä pitämään eräänlaista ylimenokautta ja päästä tekemään tosissaan puntti- ja uimatreeniä jo ensi kautta ajatellen. 

Siispä aloin kyttäämään finn.no:sta (esim. tori.fi vastaava täällä) peruutuspaikkoja, ja onnistuin yhdeltä osallistumisoikeuden ostamaan. Näin siis ensi viikon sunnuntaina 15/9 juoksen Oslo maratonin, ja onhan se kiva olla siellä mukana, iso tapahtuma on, ei ihan Tukholman veroinen mutta lähestulkoon. 

On tullut juostua pari hyvää pitkistä ja töihinkin välillä pyöräilyn sijaan. Viime sunnuntaina viimeinen pitkä ennen kisaa oli 34km 5:13/km keskitahdilla, tosi mukavasti meni muuten mutta jalat veti tosi tukkoon ja oikeastaan tänään on eka päivä että niihin ei satu. Mutta oli tärkeä saada tehtyä kova viimeinen avainharjoitus. Tällä viikolla olen vain pyöräillyt töihin ja takaisin, ja suunnitelmissa pari kolme rivakkaa lyhyempää juoksua, muuten otellaan iisisti että on sitten tuoreet jalat kisassa. 

Tavoitteena on alittaa 3:20, on tainnut olla unelmissa kaksi vuotta jo mutta olen tyrinyt kaksi viimeistä 3:32 ja 3:33 mennyttä juoksua liian kovan alkutahdin takia, kun ei lopussa ole kunto riittänyt. Nyt on tarkoitus todella noudattaa tasaisen tahdin kaavaa ensi metreistä viimeiseen. 3:20 alitus tarkoittaa 4:44/km tahtia, minkä ei pitäisi levänneillä jaloilla olla ongelma. Mutta viimeiset 8-10km ratkaisee, suunnilleen siellä kohtaa mulla alkaa tosissaan tehdä tiukkaa. Mutta jos se kuten viime su pitkiksellä on vaan jalkojen kankeutumista, ei se vielä lyö hommaa poikki, vaan ainoastaan joku ylipaha pisto tai totaalisippi mahdollistaa epäonnistumisen. Tuo 3:20 on kuitenkin vielä ihan täyttä realismia ja melko nöyräkin tavoite, joten jos ei toteudu on syy lähes varmasti pelkästään henkinen heikkous. 

No comments:

Post a Comment