Translate

Tuesday, 5 November 2013

Hitaasti hyvä tulee.

Hohhoijaa. Huokaus ja hymähdys pääsi kun katselin lokakuun treenimerkintöjä. Koko kuukaudessa kymmenkunta tuntia varsinaista treeniä, siis vähemmän kun tiiviimpinä viikkoina tulee olla. Vahvasti on siis välikautta elelty.

Motivaation kaivuu on taas erittäin kovan työn takana, jostain syystä. No, (teko)syitähän on aina monia, ja nyt on ollut erittäin tiivis työrupeama runsaine matkustamisineen, kuuluu asiaan tähän aikaan vuodesta alalla jolla työskentelen. Mutta hyvä että juuri tähän aikaan vuodesta ajoittuu! Toinen samanlainen kausi on aina keväisin, joka on ajoitukseltaan paljon huonompi, mutta silloin kevät jo vuodenaikana antaa virtaa ihan eri tavalla ja takana yleensä paljon hiihtoa ja kunto nousukiidossa. Ei siis syytä huoleen, nyt kun on kokemusta niin tietää että näin tämä menee ja sillä hyvä.

Ja varmaan hyvä onkin, minulle ei vain urheileminen NIIN kokonaisvaltainen elämäntapa ole, että ympäri vuoden olisi treenailut koko ajan kalenterissa. On niin paljon muutakin tekemistä muutenkin, kun tuon työn takia. 

Viime viikolta jäi juuri työmatkan takia väliin, mutta tänään taas pääsin seuran tiistai-uintiin. Sinne kun jaksaa vääntäytyä niin tärkeämpää treeniä ei tähän vuodenaikaan voisi olla. Alkuverrat, muutama pätkä drillejä ja sitten veivattiin kolme settiä sarjoja 50@1min-100@2min-200@4min-100@2min-50@1min. Mukavaa touhua ja uinti on varmaan se jota eniten tykkään porukassa tehdä, tulee fiksusti tehty treeni kun on vähän ohjattua ja mukavaa sosiaalista kanssakäymistä myös. Ja ainakin vinstat menee alta 50 s tarvittaessa aika herkästi jo tässä vaiheessa, se on rohkaisevaa. 

Uintitreenejä on meillä aina ulkokauden kynnykselle asti kevääseen, uskon että tästä enemmän ajatuksen kanssa altaassa olemisesta tulee olemaan hyötyä. Tarkoitus on viilata reippaasti uintiajoista pois ensi kesän koitoksissa, sinne on ihan turha enää antaa minuutteja pois puutteellisen kaudenalustreenin takia. 

Trainerillekin sain itseni väännettyä sunnuntaina ja leppoisa tunti polkemista ja reilu puoli tuntia hölkkää päälle. Tuo tunti on aika tapporaja trainerilla minulle nykyään, ja katsotaan paljonko taas tulee hinkattua kun hiihtokelit alkaa. Taitaa ladut viedä silloin suvereenin voiton, on se niin ykköshommaa talvella! 

Tästä taas pienin askelin eteenpäin, ensi kesänä on monta tuskan ja nautinnon hetkeä kuitenkin taas taitettava!! 

No comments:

Post a Comment