Translate

Wednesday, 27 November 2013

Läskileiri

Eli Fat Camp, on täällä menossa joskin vähän käänteiseen suuntaan. Olen saanut mukavasti punttiruntua mahtumaan viikonpäiville kuten pitikin tässä loppuvuodesta, ja syöty on eläimelliset määrät, massaa tarvitaan ja toivotaan että osa laardista saadaan konvertoitua voimaharjoittelun kautta lisäpoweriksi ensi kaudelle. 

Yleensä olen aika tarkka, en niinkään siitä mitä syön (joskin kasvispainotteisesti), vaan kuinka paljon, olen aina ollut hiukan huolissani ylimääräisistä kaloreista peläten etten sitten saa painoa kuriin kisakaudelle. Nyt onkin menossa aika mielenkiintoinen ihmiskoe, voiman hankkiminen on ollut minulle aina vaikeaa ja kun tuossa esim kesän kuvia katseli niin aika kuiva orava siellä muutamissa otoksissa kurkisti. Uskonkin että massan lisääminen nyt loppuvuodesta kun punttikuuri mukana helpottaa nopeamman lihaskasvun samisen (joo, niinhän se aika itsestäänselvästi menee). Uskomatonta oli tuossa muutaman viikon aikana huomata, että vaikka syön SELVÄSTI yli päivän +-0 kaloritarpeen, ei vaan paino nouse. On siis ainakin aineenvaihdunta kunnossa ja aikas perhanan vilkasta tuntuu olevankin :) No, tarttuu se laardi itsepäisempäänkin ruhoon näköjään sillä nyt on tavaraa tullut tankkiin vanhaan keskimääräiseen elopainoon n. 3 kiloa! 

Salilla rauta nousee hiukan mukavammin kerta kerralta ja leukojakin meni jo tusina viime viikolla, kun jokunen kuukausi sitten 5-6 oli työn ja tuskan takana. Ennätys on jossain 15 tietämillä, kun pari-kolme vuotta sitten tein edes vähän lihasjumppaa. Ja jalkaprässiin saa laittaa roinaa jo oikein huolella! Eniten potkua kaipaankin juuri jalkoihin, ja varsinkin kestovoiman muodossa eli esim. tänään tein suht pienillä romuilla 15-20 toiston kyykkyjä. Uskon ja toivon että tämä antaa enemmän kestävyyttä kisojen loppupäähän juoksuun. Toki odotan pyöräänkin parannusta. Se kulki kuitenkin jo tänä vuonna aika kivasti, en valtavia parannuksia odota pyörään vaan sen että voin tehdä hyvän pyöräsuorituksen ja TOSI hyvän juoksuosuuden, matkalla kuin matkalla. Lisäksi uskon että yläkroppaan hankittu voima auttaa uinnissa voimakkaampaan vetoon, ja parempaan vauhtikestävyyteen. Jos siis ei uintiajat huomattavasti nopeudu, tulee uinnista ainakin taloudellisempaa (..ellei nyt sitten veden kanssa painiksi mene kun tosi kyseessä..).  

Juoksulenkit kulkevat jo kivasti, pari sunnuntai-pitkistä 23 ja 24 kilsaa menneet mäkisessä maastossa leppoisasti 5:30 tahtia. Eli ei tuosta isäääntyneestä painosta ainakaan siellä haittaa ole, ja on reippaampiakin lenkkejä tehty ilman ongelmia. 

Varmaan vielä pari kiloa tuossa löysää tarttuu ja koitetaan sitten jumpata niistä voimaa, jännä on keväällä nähdä miltä vaaka ja kroppa näyttää ja tuntuu, jos lihasta tarttuu hyvin voi olla ettei kisoihinkaan paino putoa enää viime kesän lukemiin. Ensimmäinen kisa Hove triathlon 15. kesäkuuta näyttää sitten siinä tapauksessa onko tarvetta dieetille vai tuleeko kauden kärkeen heti ennätysmurkajaiset :) 

No comments:

Post a Comment