Translate

Sunday, 15 December 2013

Huippuviikko ja uusi sali!

Jes! Erittäin aktiivinen viikko takana ja pitkästä aikaa saa lukea treenikalenterista komeita viikkolukemia, jumppaa monessa eri muodossa tuli yhteensä 11,5h, sisältäen lauantain lepopäivänä. 

Alkuviikosta pk-lenkkiä maanantaina, tiistaina jalkajumppa työpaikan salilla päivällä ja illalla seuran tiistai-uinti, jossa tutuksi tullut sakki vitosradalla, kaksi kaveria meinaa aina sutia meiltä muilta karkuun mutta tällä kertaa sinnittelin koko treenin näitten hiukan parempien uimareitten vanavedessä! Tiukkaa meinasi kyllä tehdä. Hyvää tekniikkamuistutusta antoi toinen joka käännösten jälkeen oli uintiani vilkuillut, käsivedon kanssa kuulemma paljon tekemistä, ja oikeassahan tuo oli, koitinkin keskittyä antamiinsa vinkkeihin. 

Keskiviikkona taas työpaikan salilla, selkää tällä kertaa. Olen myös taas siirtynyt pääosin julkisten käyttöön työmatkoissa, ja kotiovelta T-bane-asemalle on reilu kilsa ja toisessa päässä puolitoista työpaikalle. Saa mukavasti itsensä hereille kun vauhdikkaasti kävelee nuo matkat päivittäin. 

Torstaina menin sitten illasta tsekkaamaan hyvältä vaikuttaneen salin joka sijaitsee n 200 metriä meiltä. Hommasin jäsenyyden heti, koska kun tulin sisään aukesi heti silmien eteen sellainen keidas ettei ollut epäilystäkään että tämä on joka pennin arvoinen. Ei nimittäin ole kallis, ekat 9kk 299 NOK/kk jonka jälkeen palkitaan lojaalisuudesta ja hinta LASKEE 199 NOK:iin/kk. Luit oikein - ihan muista poikkeava konsepti siis, useat muut ketjuthan houkuttelevat ilmaisilla alkukuukausilla jonka jälkeen kk-veloitus alkaa ja voi olla aika korkeakin täällä, Sats ja Elixia tulevat aika paljon kalliimmiksi paikoiksi treenata pitkällä aikavälillä. 

Tämä sali on kahdessa kerroksessa oleva varsinainen aikuisten puuhamaa (sopii tällaiselle välillä hiukan levottomalle tapaukselle), alhaalla vapaat painot-alue sekä kuntosalilaitteet, lisäksi rauhallisempi nurkkaus jossa lisää painoja, jumppapalloja, kiipeilyköysiä, uinti-ergo, liikkuva kiipeilyseinä sekä boulder-seinää kymmenisen metriä, iso "kiipeilyteline" jossa voi edetä palomiestikkaita, vetää leukoja tai mihin nyt mielikuvitus taipuu. Yläkerrassa kamppailu-urheilunurkkaus säkkeineen ja pieni nekkailukehä, noin 40 juoksumattoa joten tilaa on aina, tavallisia kuntopyöriä, spinning-pyöriä erikseen ja erityisessä nurkkauksessa jossa voi tehdä virtuaalisen treenin isolla screenillä yksin tai porukassa, soutulaitteita, hiihto-ergo, ja jopa kajakki-ergo (?!) steppereitä ja peppereitä ja gud vet vad, venyttelyhuone ja naisille erityinen ihan oma jumppatila. Kaikkiaan käsittämättömän monipuolinen paikka. Ja siisti tilavine pukuhuoneineen. Käyttöön sai samantien kortin, jolla kulkeminen sisään ja ulos tapahtuu ja jolla lukitaan pukukaapit. Kortilla pääsee myös sisään aamulla klo 6-10 välillä jolloin henkilökuntaa ei vielä paikalla. 

Selvää on, että tuosta tulee tosi tärkeä paikka. Jo loppuviikolle siellä kerkesin neljä kertaa reenailemaan, ja tänään suoritin pitkiksen sisätiloissa, kun ei hiihtokelit vielä ole oikein kohdillaan suojasään vietyä suurimman osan lumesta. 

Voimanhankinta-projekti myös jatkuu, ja varmaan jää aika pysyväksi tuo romujen kolistelu ainakin kerran-pari viikossa myös kesäkaudella. Voimatasot ovat nousseet mukavasti lyhyessä ajassa, ja se on tosi palkitsevaa. Nyt huomaa miten heikot voimatasot olleet pari vuotta kun ei tosissaan ole juuri yhtään tehnyt voimaharjoittelua. Eiköhän se ole kuitenkin aika tärkeä osa koko pakettia. Leukoja menee vaivatta tusinan verran ja penkistä nousee tarvittaessa isompi määrä kiloja kun koskaan, huomioitavaa on että nuorempana kävin jonkun verran salilla, että ei tässä mitään voimamiehiä kyllä syntyjään olla, ihan oikeat lajit on tainneet löytyä harrastuksiksi noista kestävyyshommeleista... 

No comments:

Post a Comment