Translate

Tuesday, 31 December 2013

Teräksistä uutta vuotta 2014

Sen mukana nopea yhteenveto menneestä vuodesta, ja ajatuksia tulevasta lähinnä urheilullisesta näkökulmasta :) 

2013 oli loppujen lopuksi yhtä suurta menestystarinaa mitä tulee kunnon ylläpitoon ja erilaisista sporttikoitoksista selviytymiseen. Kuten aiemmissa kirjoituksissakin on jo tullut todettua, tuli ennätykset kaikilla eri matkoilla joihin osallistuin. Tänä vuonna ei ollut täysmatkaa, ei myöskään sprinttiä, joten niistä tulevana vuonna seuraavat noteeraukset tiedossa. Alla tänä vuonna syntyneet enkat, myöskin itselle myöhemmin helposti löydettäväksi referanssiksi:

Triathlon perusmatka 2:28:05 (Tuddal triahlon)
puolimatka 4:59:34 (Ironman 70.3 Haugesund)

Puolimaraton 1:32:00 (epävirallinen, oma mittaus)
Maraton 3:23:56 (Oslo maraton)

Lisäksi ohjelmassa oli Lillehammer-Oslo pyöräily 190km ja Birkebeinerrennet 54km hiihto. Kummatkin ohjelmassa myös tulevana vuonna, ensinmainitussa saanen kunnian olla vaimon veturina hänen ensimmäisessä pitemmässä pyörilyssään. Vähän koutsin hommia siis tiedossa myös, mukavaa!

Ajallisesti Garmin Connectiin logattua treeniaikaa kalenterivuonna 2013 302:44 tuntia, joka on 20 tuntia vähemmän kuin 2012. Eritoten tähän suht vähäiseen tuntimäärään peilaten olen erittäin tyytyväinen. Enemmän harjoitustunteja olin kiikaroinut saavani kasaan, 2014 tavoitellaan n. 400 tuntia, joskaan määrä ei minulle koskaan ole itseistarkoitus vaan laatu ja monipuolisuus. Vuodelle 2014 on hyvä tässä taas huudella jotain tavoitteita, niin on takaraivossa sekin motivaattorina :) 

Cooper enkka (ei juostua cooperia 2012-2013, ennätys vuodelta 2011 3270m)
Puolimaraton < 1:30
Maraton < 3:15
Triathlon sprinttimatka < 1:10
Triathlon persumatka < 2:20
Triathlon puolimatka < 4:45 
Triathlon täysmatka < 10h 

Vuosi tuli nippuun erinomaisella joulukuulla johon kuului treeniä hyvin monipuolisesti 37:45 h. Motivaatio on hyvällä tasolla, huolimatta lumen puutteesta, hiihtokauden aloitusta on odoteltu kärsimättömästi, nyt vaan odotellaan, tulee sitä lunta jossain vaiheessa kuitenkin. Olihan jo yksi kiva tunturiviikonloppu jona pääsi vähän fiilistelemään sentään. Voimaharjoittelua ollut myös ohjelmassa marras-joulukuun pikkasen, ja styrkkaa on kyllä tullut ja tulee lisää. Elopaino per tänään 73kg, ei ole ainakaan juoksu- eikä muuhunkaan vauhtiin vaikuttanut negatiivisesti, päinvastoin. Kesän kisahuipuissa lieni 68 kg hujakoilla. 

Todennäköisesti myös blogin nimi + osoite muuttuu piakkoin, ei ihan ole enää ajankohtainen tämä nykyinen :) katsotaan sitä myöhemmin kun hyvä nimi keksitty ja toivottavasti te harvat lukijat löydätte sinnekin! Aina on tervetullutta enempi kommentointi ja keskustelu, täälläpäin kovasti tulee myös suomen tri-sceneä seurattua ja vanhoja kilpakumppaneita tsempattua!

Ei muuta kun hyvää ja menestyksekästä treenivuotta 2014 kaikille! 
No comments:

Post a Comment