Translate

Thursday, 19 April 2012

Asiallista mäkitreeniä Norjassa

Tosiaan pääsiäisen jälkeen tuli tuotua maantiepyörä mukana Suomesta, ja ensituntumat on otettu täkäläiseen tiestöön. Viime viikolla pari leppoisampaa tutustumiskierrosta, ja lauantaina pitkä 4h lenkki jolla tuli kiivettyä Holmenkollenin ohi Tryvannin hiihtokeskuksen huipulle saakka, joka sijaitsee n. 525m merenpinnan yläpuolella. Sinne kiivetessä tulee n. 25 minuuttia ylämäkeä yhtäsoittoa, jonka ainakin minä joudun 90-prosenttisesti sompaamaan pienimmällä välityksellä. Hyvin äkkiä huomaa uupuvan "mäkikokemuksen" ja tajuaa että eipä sitä ole aikaisemmin noussut yhden ainoaa "oikeaa" ylämäkeä. Tuollainenkin mäki nöyrryttää hyvin äkkiä, on vaan hitaasti kivuttava ja yritettävä säästää se pienenpieni mahdollisuus hapenkululle lihaksistoon jatkuvasti polttavan maitohapon ohi. Ei ole ihan herkullisimpia olotiloja nousta tuonverran kerralla kun puolessavälissä jo mieluiten nousisi ratsailta tai kääntyisi ympäri alamäkeen... mutta kun saa jonkulaisen rytmin päälle ja taistelee sinne ylös niin on se euforia sitten koko vaivan arvoista ja enemmän!!! 


3 määriltään nousevan viikon jälkeen tämä viikko on kevyempi, ma olikin totaalilepo, sunnuntaina nimittäin oli vielä 1,5h juoksulenkki vk-tahdilla eli kohtuuraju lopetus viikolle mutta suorastaan hämmästyttävän helposti jaksoi ja oli vähemmän väsynyt olo maanantaina kun olisi luullut. Hyviä merkkejä on siis nyt ilmassa kunnon kehityksen suhteen!


Tänään kääntyi keli hiukan paremmaksi synkän alkuviikon jälkeen joten töiden jälkeen oli paikallaan pieni pyörälenkki taas, ja kuinka ollakaan löysin itseni taas Tryvannin huipulta :) kyselinkin jo paikallisilta neuvoja muista ja korkemmista nyppylöistä joita seuraavaksi valloittaa... samalla lenkillä löytyi myös puolivahingossa paikallinen urheiluopisto joka sijaitsee järven rannalla joka vaikuttaa täydelliseltä avovesiuintiin! Pitää seurata vesien lämpenemistä jos kohta jo sinne uskaltautuisi. 


Bryn-Sognsvann-Tryvann-Bryn by valterbro at Garmin Connect - Details

Dataa lenkiltä. Alamäessä sai hyvät vauhdit, 60 km/h puhki :) No comments:

Post a Comment