Translate

Thursday, 12 April 2012

Mankeliasiat kunnossa

Pääsiäisviikko tuli vietettyä Suomessa perheen parissa leppoisasti nautiskellen. Maanantaina oli lähtö takaisin Osloon ja kevään ollessa näinkin pitkällä oli suunnitelmissa raahata maantiepyörä mukana. Olen pitkin talvea googlannut sopivaa pyöränkuljetuslaukkua ja ihan hyviä löytynytkin, mutta skottiuttani en ole vielä raaskinut hommata ja ehkä ollut vähän viitseliäisyydelläkin osaa. Nyt oli liian myöhä alkaa tilailemaan laukkuja ja mitä kivijaloista suomesta löytyy maksavat sen verran että pitäkööt tunkkinsa. Koko pyörä nykykunnossaan max 500-600€ arvoinen ja kun laukut samaa luokkaa niin ennemmin otan riskin ja vahingon käydessä matkavakuutuksesta korvaukset... hain tyhjän 46" telkkarin pahvilaatikon, silmämääräisesti arvioin että runko siihen mahtuisi ok. Juuri sopiva olikin, vähän pulleaksi levähti kun kiekot ja stongan sulloi mukaan mutta mahtui. Vähän pehmustetta kyytiin vielä ja se oli siinä. Lentoyhtiö veloitti 45€ tämänkokoisen boxin kuljetuksesta. Perille tuli laatikko hiukan rähjääntyneenä mutta ihan eheänä. Ja pyörä myös mikä tärkeintä. Jes!! Pääsisin vihdoin ottamaan mittaa täkäläisistä maanteistä ja mäistä! 
Norjan pään kulkemisvälineet
Ti-ke olivat sadepäiviä, eilen kävin ensimmäisen pikku seikkailun tekemässä, meni osittain säätöjen ruuvaamiseen kun oli pyörän saanut koottua takaisin ajokelpoiseksi. Tänään työmatkat, kotimatkasta tuli yhdistelmätreeni pikku juoksun kera. Kyllä se vaan tuo n. 10km työmatka ihan letkeästi lasketellenkin taittui melkein 10 min nopsempaan kuin maasturilla koskaan... eli aika sprintti tuo on kun suorinta tietä tulee. 


Lauantaina olisi tarkoitus lähteä tutkimaan maantietä oikein kunnolla, ja yrittää löytää niitä kunnon norseman-nousuja! Eipä eilenkään tarvinnut kauas mennä kun oli sellaista ylämäki-alamäkireittiä että etelä-suomesta saa etsiä. Loistavaa, taas kerran tunnen olevani etuoikeutettu näiden mahtavien treenimaastojen tähden eikä täällä luonnosta ja tiestöstä meinaa tarpeekseen saada! Tai no, saa sitä äkkiäkin kyllikseen ja paikat jumiin jos haluaa... täytyykin pitää sykkeet kurissa lauantaina että saadaan miellyttävä ja tarkoitusta palveleva treeni aikaiseksi. 


Kahden viikon kuluttua olisi myös sprinttimatkan kisa tiedossa, minkä ehdottomasti meinasin vetää ellei mene päällekkäin suomi-viikonlopun kanssa joka kyllä on mahdollista, nyt kun pari tulevaa viikonloppua vietetään taas täällä. 


Naftisti on muuten keväällä-alkukesästä tri-kisoja täällä, mukavaa olisi saada jokunen valmistava ennen Nizzaa, johon enää 2½kk... aika menee, aivan liian nopeasti... toisaalta ei kohta enää malta odottaa. Vähemmän tässä kohtaa jännittää kun olisi kuvitellut etukäteen. Todennäköisesti ainakin Nastolassa 9.6. käydään, siitä saa ihan hyvin fiilistä 2 viikkoa ennen koitosta.  No comments:

Post a Comment