Translate

Saturday, 7 April 2012

Pääsiäisen kunniaksi Paloheinämaraton

Olin meinannut tehdä tänään pitkänä treeninä pitkän pyörän/pyörä-juoksuyhdistelmän. Viikonlopun sääennuste kuitenkin näytti epävakaata ja koleata, joten toissapäivänä kun muuten vaan selailin Juoksija-lehden tapahtumakalenteria katsoin että lauantaina olisi taas Paloheinämaraton, järjestyksessään 135. ja hetken mielijohteesta ajattelin että miksei sen voisi juosta, pitkänä treeninä ja samalla testinä maratonin juoksukunnosta. 


Juoksu alkoi 8:30 koleassa kelissä, yksi tai kaksi pakkasastetta taisi olla lähtiessä. Juoksijoita ehkä vajaa kaksikymmentä, osa suorittamassa täyttä ja osa puolikasta. Ensimmäinen kierros muiden kannoilla että reitti tuli tutuksi, kahdeksan kertaa tuolla juostaan edestakainen reitti ja kierrosten välissä tapahtumaa järjestävä Anders kirjaa kierrokset ja väliajat. Hyvin oli myös huollon järjestänyt, uudelle kierrokselle lähtiessä sai urheilujuomaa, banaania, rusinaa, suolakurkkua. 2 omaa geeliä oli myös taskuissa ja yksi banaani. 


Tarkoitus oli kokeilla, pystynkö mahdollisimman tasaiseen juoksuun, eli samaa tahtia alusta loppuun mieluiten kuitenkin alku jopa niin säästeliäästi että juoksu onnistuisi negatiivisella splitillä. Laitoin 4h mukaan tavoitetahdin, en ollut varma mutta uskoin että kuntotasoni tällä hetkellä sallisi suht helposti 4:00h alle ilman että matkanteko lopussakaan olisi kovin vaikeaa. Jos näin olisi, se osoittaisi että olettamukseni juoksukunnon kehityksestä on melko kohdillaan ja antaisi infoa miten viettää kaksi viimeistä kuukautta ennen Suurta koitosta :) 


Eilinen tietysti levättiin ja syötiin hyvin, muilta osin tällä viikolla yksi vk-juoksu, yksi uinti, yksi 2h yhdistelmätreeni, yksi keskipitkä pyörälenkki eli täysin palautuneet jalat ei aamulla olleet. Aika nopeasti alkoikin pikkuhiljaa jumifiilis jalkoihin levitä mutta juoksu kulki hyvin ja syke pysyi riittävän alhaalla. 


Puolimatkassa tasan 2h, eli samaa tahtia ja jos mahdollista pieni kiristys niin helposti menisi alle 4h ja niinhän se menikin (3:57:42), välillä tuntui että ihan liian helpostihan tämä menee. 2 hitainta maratoniani ovat päälle 4:20 ja olleet lopussa melkoista tuskaa, en varmaankaan ole ollut yhtä hyvässä kunnossa mutta kyllä tämänpäiväinen myös osoitti miten valtavasti se tasainen vauhdinjako vaikuttaa. 25 minuuttia ennätysajastani mutta sanoisin että kokonaisuutena onnistunein maratonjuoksuni. Tästä on hyvä jatkaa! 
Lähtönumero oli enne :)

No comments:

Post a Comment