Translate

Monday, 20 February 2012

Palautunut, ehkä

Joulun jälkeen alkoi aika rivakan nousujohteinen treenimäärän lisääminen. Marraskuun treeniviikot oli olleet edellisen kauden jälkeen kovin vaihtelevia ja tuli tehtyä ihan fiiliksen mukaan leppoisasti. Tiedossa oli myös tänne Osloon muutto työn perässä mikä aiheutti paljon askarreltavaa ja pohdittavaa. Kun työt saatiin täällä polkaistua käyntiin yritin myös ettei kovin isoa taukoa treeniin tulisi ja että pääsisi aloittamaan pk-kauden harjoittelun kunnolla. Ekat 2-3 viikkoa uudessa ympäristössä olivat uuvuttavia, oli niin paljon uutta opittavaa ja käytännön järjestelyä että saatoin tipahtaa klo 20-21 sänkyyn unten maille, eikä puhettakaan kummoisemmista treenailuista. Kuitenkin ekalla viikolla täällä näkyy sentään tulleen 36km juoksua, uuteen kaupunkiin ja asuinympäristöön on tuskin parempaa tapaa tutustua kuin lenkkeillen, sen varmaan tietää jokainen juoksuhommia harrastellut. 

Sitä seuraavia viikkoja leimaa tuo uupumus ja uusiin töihin keskittyminen. En missään nimessä halunnut riskeerata että olisin liian väsynyt uudessa työssä joka vaati kaiken keskittymisen ja 8 tuntia päivässä ehdottoman skarppina olemista. Siinä tein oikein tiedän nyt. 

Nälkä kasvoi treenamiseen, ja alkoi tutusti tuntua että pitäisi olla jo hyvän matkaa pk-kautta menossa jos meinasi ollenkaan ehtiä kesäksi kuntoon... no sehän ei ihan totuus ole, mutta tuokin tunne lienee kanssatriatlonisteille ja muille kestävyysliikkujille tuttua. 

Heti joulun jälkeen homma saatiin kuitenkin niinsanotusti uomiinsa, pyhien väliviikon työskentelin Suomesta käsin ja urheilukin maittoi kun sai kotikulmilla touhuta taas. Siitä tähän onkin tullut 5-10 treeniä viikkoon tuntimäärien vaihdellessa 6-11 välillä. Vähän liikaa vielä ailahtelua, pitkistä vaikea ajoittaa sille päivälle kun suunnitellut ja melko mahdoton mitään viikonpäivien mukaan menevää viikkosuunnittelua tehdä, noin joka toinen viikonloppu tulee lennettyä Suomeen työasioissa ja ne harvat viikonloput siellä on usein täynnä tapahtumaa oman perheen kanssa. "Pitkikseksi" onkin nyt muutamana viikkona muodostunut tiistai-aamun pyörällä salille -> juoksumatto -> spinningtunti-yhdistelmä. Siitä sitten töihin n. klo 9 eli koko rumba alkaa noin klo 6-6:30. Joka tunnilla olen kuitenkin sitkeästi ollut ja se on ehdottoman tärkeä senkin takia että saa edes kerran viikkoon pyöritellä. Tuosta tiistaisession toteutumisesta on työnantajaa kiittäminen, tuopa vähän tehojakin jos (kun..) usein tahtoo polkeminen fiiliksissä lähteä vähän käpälästä. Eipä tuo mitään, vähän tehoja jo hiihdon takiakin alkanut nostaa, tahattomasti tosin... Se se vasta raaka laji on jos niin haluaa!! 

La-su meni taas kotosuomessa köllien, joten tänään oli virtaa ja 20 kilsanen juoksulenkki takana tätä kun raapustan. Fiilis ollut viime viikkoina aika nopean nousujohteisuuden ja hiihtointoilun takia vähän juminen. Nyt pari määrällisesti kevyempää viikkoa takana, joten olo on palautunut, ehkä. Huomenna "pitkis"...


No comments:

Post a Comment