Translate

Friday, 20 January 2017

Kausi 2017 ennakkosuunnitelmaa

210 päivää Kalmar Ironmaniin. Se ei ole kovinkaan paljoa loppujen lopuksi! Kun lasketaan taaksepäin että suunnilleen heinäkuun alusta aloin tekemään kunnon treeniä taas pitkän selkävaivojen aiheuttaman tauon jälkeen, päästään suunnilleen samoihin lukuihin päivissä. Ollaan taas siinä pisteessä että välillä aikaa tuntuu olevan yllin kyllin, välillä taas "liian vähän". Kyllä sitä tarpeeksi on, on vaan muistettava jatkaa hyvää tekemistä. Pitkiksiä toki pitänee alkaa hiukan pidentämään. Muuten kaikki on ihan reilassa. 

Triathlon-harrastamiseni alkuaikoina harrastin oikein periodisaatiota, olen miettinyt pitäisikö tehdä senkaltainen ohjelmapohja nyt tästä elokuuhun, kun ns. pk-kausi alkaa lähentelemään loppuaan. Mutta enpä nyt tiedä, enemmänkin pyrin kuuntelemaan itseäni, sekä kehoa että mieltä, se on kohdallani toiminut, ainakin joskus, hyvin. 

Niin, kauden suunnitelmasta? Sekin on yksi mikä yllä mainittuun vaikuttaa, kisaa olisi tarjolla aika laillakin, ja etenkin noihin lyhyempiin tulee yleensä tehtyä tehokkaampaa harjoittelua kisan lähetessä. Eli harjoittelu pelkästään kauden pääkisa fokuksessa ei oikein toimi, paitsi jos ottaa muut edeltävät kisat enempi harjoittelun kannalta. Mikä ei kohdallani tule kyseeseen, tavoitteenani on näet ei enempää, eikä vähempää kun tehdä henkilökohtaiset ennätykset kaikilla matkoilla niin juoksussa kuin triathlonissa. 

Listataanpa siis tavoiterajat tähän: 

10k : ei virallista juosta ennätystä. Tavoite: <40min. 
Puolimaraton: 1:31:52
Maraton: 3:23:56
Tri-sprinttimatka: 1:11:37
Tri-perusmatka: 2:28:05
Tri-puolimatka: 4:59:36
Ironman: 12:10


Palataan ensi postauksessa mitkä on ne mahdolliset kisat joissa noita lähdetään hakemaan...


No comments:

Post a Comment