Translate

Tuesday, 28 July 2015

17 päivää Tahkolle

Tuonne siis puolimatkalle, edellinen yhtä pitkä suoritus onkin jo kahden vuoden takaa Ironman 70.3 Haugesund:ilta. Sopivasti kuluva ja seuraava viikko lomaa, jotka pyrin hyödyntämään treenin kannalta jotta Tahkolla olisi hyvä fiilis startata. 

Tahkon profiili lienee ainakin osin kumpuileva, kuitenkin ennätyksen kimppuun lähdetään rohkeasti joka on 24 sekuntia alle 5 tuntia :) Kumpuileva se oli Norjan kisassakin, pyörällä ainakin kun taas juoksu siellä oli tasainen ja nopeahko kaupunkijuoksu. 

Alkuun suurin kompastuskivi näytti tässä olevan uinti, mutta uusi märkäpuku ja muutamat avovesiuinnit on antaneet itsevarmuutta, uinnin tulisi rauhallisesti otettuna mennä samoille minuuteille kun aiemmat puolikkaat, toki mitä lähempänä 35 minuuttia ollaan sen vähemmän kiire tulee myöhemmin kisassa. 

Pyörästä tuleekin mielenkiintoinen ja koko kisan kannalta melko ratkaisevassa roolissa oleva, lykkäsin nimittäin uuden tempopyörän hankintaa ensi vuodelle, (vanha tuli myytyä keväällä) ja matkaan lähden vaimon paria tuumaa liian pienellä, ei ihan kevyimmällä maantiepyörällä. Hyvä peli tuo kuitenkin on ja olemme tässä tulleet kavereiksi työmatkapyöräilyn, muutaman pitkän lenkin ja Porvoo triathlonin tiimellyksissä. Porvoossahan ilman puolivälissä heti kääntöpaikan jälkeen tullutta renkaanpuhkeamista olisi pyöräsplittini ollut hyvinkin lähellä kärkeä, joten pyörävoimaa on tullut ja välineistöstä riippumatta uskon päätyväni lähelle 2:35 aikaa, pääsisi kovempaakin mutta en taida haluta, koska pitää vielä saada ehjä juoksu loppuun. 

Jos ylläolevat kutakuinkin toteutuvat jättää se juoksuun vaihtojen jälkeen aikaa n. 1:45 5h alitukseen ja oman enkan tekoon, ja sen ei pitäisi olla temppu eikä mikään, juoksu rullaa sen verran mukavasti tällä hetkellä. Ei mitään kaikkien aikojen juoksua, mutta hyvää kuitenkin. 

Pienenpieni kysymysmerkki voi olla kestävyys loppuun asti, kun oikein pitkää treeniä ei ole nyt alla, ei toki puolikkaalle kai ihan mahdottomia tarvitsekaan, mutta sykkeitä on hiukan seurattava ja energiansaannin kanssa oltava hereillä. Uinnin ja pyörän energiataloudellisuus ratkaisee pelin.

Tahkolla siis nähdään! 

No comments:

Post a Comment