Translate

Monday, 15 September 2014

T minus 5

5 päivää Oslo maratoniin. Viime viikko meni jo melkolailla sluibaillessa ja ainakin juoksu vähennettiin minimiin. Yksi ripeämpi treeni oli soutu- ja hiihtoergon parissa salilla plus pari tosi lyhyttä hölkkäystä. Olen tänä vuonna ottanut aika pitkän tämän lähestymisajan kun 2 viikkoa tulee tosi kevyttä. Tällä viikolla ei enää juuri mitään, huomenna jokin herättelevä juoksahdus ehkä kympin verran, sitten ke-pe ollaankin työasioissa Suomen päässä ja kisa-aattona kotiin valmistautumaan. 

Luotan että tämä 2 viikkoa toisi hyvän palautumisen ja latauksen lihaksistoon, katsotaan mitä ihmistesti tällä kertaa antaa tulokseksi. Viime vuonna vähän treenijumissa tuli ennätys kuitenkin, joskin kivuliaasti. Aika varma kuitenkin silloin olin ennätyksestä, itseluottamus oli kisa-aamuna tapissa. Nyt on vähän epävarma olo, ennätyksen suhteen. Jalat ei ole ihan parhaassa tikissä, penikkataudin oireilua on vaan edelleen, etummaiset säärilihakset on arat levosta ja hoidosta huolimatta, ja akillesvaivat on jatkuneet/osittain uudistuneet, ei niinkään oikea mutta varsinkin vasen akilles on arka. Oikeaa pohjelihasta taas alkoi viime lenkeillä juilimaan kovasti. No, osa menee kisaa edeltävään jännitykseen jolloin usein "huomaa kaikkea kummallista" mutta fakta on että jalat tulevat tämän koitoksen jälkeen olemaan pitemmän juoksutauon tarpeessa. 

Koitan nyt kuitenkin olla antamatta noiden paljoa häiritä muuta keskittymistä, mutta juoksun aikana selvinnee aika nopeasti kannattaako takoa väkisin ennätysvauhtia vai vaan nautiskella mukava syyshölkkä ja saada kymmenes "juhalamaraton" kunnialla pakettiin ja hyvällä fiiliksellä maaliin. Ennätyksiä ehtii kyllä keräillä toistekin jos haluaa! 

No comments:

Post a Comment