Translate

Sunday, 21 September 2014

Huonon kauden täydellisen huono päätös

No, eipä nyt liikaa dramatisoida mutta ei tämä vuosi ole urheilullisesta näkökulmasta mitään juhlaa ollut. Prospektit vuoden alussa oli jotain ihan muuta kun lopputulos näin syyskuun lopussa. Eilen koko vuoden kestänyt epätasaisuus, epäsäännöllisyys ja erinäisten vaivojen riivaama motivaatio kulminoitui surkeaan keskeytykseen Oslo maratonilla jo noin 2,5 km jälkeen. Edellisessä postauksessa mainitsemani pohjelihasvaiva alkoi jomottamaan ensiaskeleista ja tuossa keskeytyksen kohdalla siihen iski niin kova kipu että jatkaminen ei onnistunut. Krampinomainen kipu mutta ei kramppi kuitenkaan, vähän niinkuin lihaksessa olisi revähtymä tms, eli kävelykin on klenkkaamista kivun takia. 

Jos olisi iskenyt 40km kohdalla eri juttu mutta nyt kun heti alussa niin oli hyvin helppo päätös jättää leikki siihen. Vahinkoa olisi muuten tullut nopeasti lisää tuohon jalkaan. Nyt haluan vain unohtaa juoksemiset hetkeksi kokonaan ja selvittää tämän vaivan sekä levätä akillekset kuntoon. Jos ei olisi ollut tuota niin on hyvin mahdollista että varsinkin vasemman akilleksen ongelmat olisivat puolestaan katkaisseet matkan. Lähtökohdat siis olivat oikeasti heikommat mitä kenellekään etukäteen paljastin, kun kerran oli nimi listalla päätin ainakin viivalle lähteä ja katsoa mitä tulee. Yllättävää oli itsellekin että tuo jalka juuri eilen oli sitten noin nopeasti noin kipeä. 

Nyt sitten nollataan trippimittari ihan täysin ja katsellaan ensi vuoteen päin sekä odotellaan lumentuloa, toivon että saan koivet kuntoon latukelien saapuessa. 

Ensi vuodelle on siis Joroisille nimi listalla, mitään muuta varmaa ei vielä tässä vaiheessa ole. Kieltämättä nyt arveluttaa jalkojen kestävyys, toivottavasti ei mihinkään radikaalimpaan kuntoutukseen tule olemaan tarvetta mutta juuri nyt on ajatus että enemmän tulee vietettyä aikaa pyörällä ja uiden talvella-keväällä. 


Otsikkoa kunnioittaaksemme voidaan vetää kauden rykäisyt nippuun, ja se on aika nopeasti tehty:


2 x perusmatkan kisaa, lähtökohtiin nähden arvosana 8 molempiin. Juoksuosuuksilla parannusta viime vuoden vastaaviin kisoihin, loppuaikojen jäädessä niukasti viime vuoden tuloksista (1 ja 3 min). 

Ironman Kalmar DNS
Oslo triathlon DNS
Oslo Maraton DNF

No comments:

Post a Comment