Translate

Tuesday, 11 September 2012

Vuosaarijuoksu 8/9

Kotona omien luona tuli taas oltua viikonloppu, ja kotikulmien Vuosaarijuoksu osui lauantaille. Viime vuonna piti osallistua mutta silloin olin tulehduksessa ja antibioottikuurilla joten jäi väliin. Olin siitä kuitenkin lähettänyt viestin ja saanut siirrettyä osallistumisen seuraavaan vuoteen, onneksi oli onnistunut! Eipä siis kun Heteniityn kentälle viivalle puolimaratonille. Vaihtoehtona olisi ollut myös 10,5km. 

Viikkoa aiemminhan oli midnight run, sen jälkeen olinkin kipeänä melkein koko viime viikon, joku omituinen pöpö joka teki sen että palelti ja väsytti kokoajan. Hiljalleen meni ohi perjantaihin mennessä. 

Osallistuminen oli hiukan vaakalaudalla kun perjantaina tuli nautittua, varsinkin siihen nähden jos halusi seuraavana päivänä juoksutapahtumaan osallistua, hiukan liikaa jumalten nektaria eli olusta. Olo nyt ei lauantaina herätessä kuitenkaan niin mahdoton ollut joten päätin mennä, rauhakseen hölkkäämään kisan läpi. Missään nimessä ei ollut kummempaa tavoitetta, osin pienen dagen efterin takia osin sen takia ettei nyt todellakaan mitään kuntopiikkiä haettu, tai jos niin se piikki näyttää kyllä etelään :) 

5min/km / maalissa alle 1:45 tuntumassa nyt kuitenkin pitäisi saada vauhdin pysymään suht helpolla, ilman että kuolemankielissä tarvitsisi taistella ja sehän menikin aikalailla helposti viime kilometrille saakka, lopun jyrkkenevä ylämäki otti kyllä mehut pois ja laittoi vatsan kippuralle, mutta siitä huolimatta maalissa 1:44:36 eli tismalleen ajateltuihin raameihin. 

Ihan treeninä loistava, nimittäin tuon tasaisen vauhdinpitämisen kannalta. Heilahtelua suuntaan tai toiseen ei juuri tullut, ja ensimmäinen ja jälkimmäinen puolisko melko tarkkaan samaa vauhtia. Muutama selkäkin tuli vastaan tokalla kierroksella, tosin pari niistä tuli lopussa minusta uudestaan ohi. 

Vähän taisi olla enemmän porukkaa kuin viime vuonna, ja edelleen harmittaa kuten silloinkin etten viime vuonna päässyt mukaan, kun kunto oli aika huippulukemissa ja olisi ollut mahkut taistella ehkä jopa viiden joukkoon pääsemisestä. Tänä vuonna kympinkin sakkiin vaadittiin aikalailla kovia tuloksia. Loistokisa kuitenkin, mukava oman kotikylän juoksu ja reittikin asiallinen ja ihan suht nopeakin, eli suosittelulistalle meni vahvasti tämä! 

2 comments:

  1. Aikamoinen valmistautuminen puolimaratonille, et tullut kuitenkaan taksilla paikalle :) Sinut on mainittu meikäläisen blogissa, eli toivottavasti jatkat kirjottelua valmistautumisesta seuraavaan pitkään matkaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh :) joo ei sentään ollut niin myöhäisestä illasta kyse, eli kyllä nämä juoksemiset edelleen kohtuu järjellä koitetaan tehdä :) kiitos, kyllä tarinaa tulee olemaan ja tihenevissä määrin kunhan päästään pian vähän suunnitelmallisempaan treenailuun ensi kesää ajatellen!

      Delete