Translate

Sunday, 6 May 2012

Keskuspuisto-Olari-kierros puolimaraton 6.5.

Noniin nyt kun jo olo vähän parantunut tämänpäiväisestä yllättävän tyhjentävästä rutistuksesta voidaan pari riviä rustata itse kisasta. 


Viikolla päätin osallistua puolikkaalle ja valmistautumista ei varsinaisesti ollut, muutenkin kiireinen viikko ja eilen 2,5km uinti ja 8km reipas lenkki ei varmaan ollut fiksuinta tähän paikkaan, ellei sitten olisi rauhallisemmin lähtenyt matkaan. Mieli teki kuitenkin taas rajojaan kokeilla ja 1:30-1:35 aika oli kiikarissa, viimeisellä kiekalla kuitenkin loppui energiat täysin ja totaalisesti. Ei ole ennen näin lyhyellä matkalla ihan samassa mittakaavassa moista käynyt. Vika kierros sitten osin käveltiin ja ennätysajat jäi haaveeksi. Ihan ok lopputulos kuitenkin ja reittikään ei ollut sieltä kevyimmästä päästä. 1:42 ja jotain loppuaika, joka jää "epävirallisesta" ennätyksestä joka on viime vuoden Vantaan maratonin väliaika 1:37, "virallinen" puolikkaan enkka on 1:41:40 muistaakseni HCR:ältä parin vuoden takaa. 

Kiva pieni kisa muuten, tilaa oli juosta porukkaa oli ehkä kolmisenkymmentä mukana. Jotkut olivat eilen juosseet myös HCR:än eli ei kaikki muutkaan olleet ihan tuoreilla jaloilla liikkeellä! Espoon keskuspuiston lenkkireittejä pitkin 4 kierrosta, pari mäen nyppylääkin seassa, ei mikään nopein reitti tosiaan muutenkaan mutta ei mitenkään sen haasteellisempi. 

Kaikkiaan voi olla kuitenkin tyytyväinen, oikeana päivänä kunnolla valmistautuneena ja vähän nopeammalla reitillä 1:30 pitää olla lähellä mahdollista. 1:32-1:33 ainakin. Eli katsellaan jos loppukesästä löytyisi jokin sopiva kisa. Mitä tri-kisoihin tulee, kauhean vaikea tässä vaiheessa arvioida kisakuntoa mutta pitäisi olla vähintään samalla tasolla kuin vuosi sitten. Nyt puolitoista kuukautta Nizzan Ironmaniin, tehoja pitää nyt alkaa ottamaan alas koska olo koko ajan jonkin verran väsynyt ja tehoton. Pari viikkoa ennen kisaa sitten tiputetaan volat kanssa ja koitetaan saada aikaiseksi jonkinlainen "tapering" ennen kisaa, niinkuin hieno lontoonkielinen termi kuuluu :D 

No comments:

Post a Comment