Translate

Monday, 16 May 2011

Kevätleirin antia

Viikonloppu vietettiin HelTri:n kevätleirillä Vierumäellä. Ensimmäinen kevätleiri minulle, syksyllä osallistuin ensimmäistä kertaa leirille, silloin ohjelma vähän erilainen kun kausi useimmilla lopussaan, kisat ohi jne. Silloin ei myöskään ollut varsinaisia yhteisiä pyöräharjoituksia kuten nyt. Lauantain pyörä-juoksu-vaihtoharjoittelusta sai halutessaan hyvän tämän viikon tehotreenin, otinkin sen reippaahkolla tempolla, myöskin sen takia että kokeilin miltä tuntuu mahdollisimman nopea pyörästä juoksuun vaihto syke korkealla, ja miten sujuu juoksu sen jälkeen. Hyvin sujui, yksi vaihto jopa sen verran liukkaasti että huomasin juoksevani kypärä päässä ensimmäisen kierroksen juoksuradalla :) Sehän on vaan positiivinen merkki, olen siis ainakin sisäistänyt että kypärä todella pysyy päässä niin kauan kun on pyörän kanssa kosketuksissa, ei siis pitäisi olla dsq-vaaraa kisoissa... 

Launtai-aamun ensimmäinen treeni oli kuitenkin uinti, jossa päätin mennä kokeneiden ryhmään. Tiesin tuolla uitavan kovemmilla tehoilla ja session kesto oli 2h, mutta arvelin kehitykseni uinnissa olleen sen verran hyvää että pärjäisin. Olen myös käynyt valmentajamme aloittelijauinneissa, ja täällä aloittelijaryhmään oli sen verran enemmän porukkaa puskemassa joten päättelin että saan enemmän irti siirtymällä rohkeasti kokeneempien kanssa polskimaan. Suoriuduttuani muiden kanssa melko vaativasta 2h ja 4,2km uinneista sain taas roimasti itseluottamusta lisää uintiini. Nyt on melko täydellinen mielenrauha ajatellen tulevia kisoja, tähän asti ylivoimaisesti heikoin osa-alueeni uinti on parantunut merkittävästi ja kisoista voi olla odotettavissa jopa kohtuullisia aikoja! 

Leiri huipentui sunnuntaina pitkään pyöräilyyn, jossa menin mukaan 29km/h tavoitevauhdin ryhmään jolla pyöriteltiin 90km lenkki. Ryhmässä ajoa en ole ehtinyt juuri tehdä, joten siihen sai ensimmäistä kertaa kunnolla tuntumaa. Kaverin följyssä peesaaminen jonkun verran helpottaa, mutta muuten oli mukava huomata että ylämäet menivät melkolailla kevyesti ihan lopussakin tällä tahdilla. Trainerilla ja spinningissä talven mittaan tehdyt harjoitukset kovemmilla vastuksilla ovat varmasti kehittäneet voimia ja mäkikestävyyttä.

Myös juoksun voin todeta teknisesti pikkiriikkisen edenneen, Länsiväyläjuoksun tuloksen ja ennenkaikkea toissa viikonlopun juoksuvideoinnin analysoinnin perusteella, joten kaikki näyttää juuri nyt hyvältä.

No comments:

Post a Comment