Translate

Monday, 8 May 2017

Vauhti kiihtyy, pyörällä ainakin

Ei ehkä muuten mutta etenkin pyörä, kuten totuttua on, kehittyy tässä kohden vuotta kuin itsestään. Vaikka talven pohjalta olisi vähän traineria ja Wattbikea (molempia kyllä melko vähän), on pyörätehot vähän hukassa kevään ensi ulkolenkeillä. 

Viime viikolle tuli 3 lenkkiä ja vajaa 200km pyörää, ja lenkki lenkiltä vauhdit kasvaa samoilla sykkeillä. Toki joka lenkki eroaa kaveristaan, reitin, sen profiilin, tuuli- ja lämpöolosuhteiden, oman palautumisasteen yms osalta. Kuitenkin eilen ajoin vuoden toisen 100+ km lenkin ja keskinopeus nousi vaan lenkin edetessä ollen 30,5km/h helpolla pk-efortilla eli tuli puhdas ja fiksu viikon pitkä pk-harjoitus. Toki matka on vain reilu puolet IM:stä ja jälkeen pitää sitten juostakin mutta jos Kalmarissa on yhtään samansuuntaiset olosuhteet kun eilen ja kun reitillä ei kauhean isoja nousuja ole niin 30+ keskinopeuden siellä saavuttaminen ei tulisi tuottaa mitään ongelmia. 

Kummempia aikatavoitteita ei ole ja oma filosofia onkin se, että sellaisia ei tarvitse olla, vaan urheilijan pitää tietää kyllä melko tarkkaan kuntonsa mukaisen lopputuloksen, ilman ylimääräisiä haavereita kisapäivänä. Minulla se tällä hetkellä olisi n 11-11,5h ja tullee olemaan hiukan alle 11h elokuussa. Kaikki sitä kovemmat tulokset ovat sitten sitä itsensä todellista ylittämistä. 


No comments:

Post a Comment