Translate

Tuesday, 6 October 2015

Telakka vol. 2

Tahkon puolimatkan jälkeen tosiaan meni vielä Tour de Helsinki kohtuullisen mukavasti mutta sitten alkoi hiljalleen selkävaivat viemään voiton kokonaan. Nyt kuukauden ravannut lääkäreillä, ensin röntgen ja verikokeet joissa kaikki ok, mikä tietysti on hyvä asia, poislukien "L1/2-välissä päätelevyillä hieman anteriorista reunakerrostumaa". Kuitenkin eteenpäin ortopedille joka määräsi fysioterapeutille ja magneetti tarvittaessa. 

Olin jo matkalla eräs aamu fyssarille, kun sain lääkäriasemalta puhelun että hän on sairaslomalla ja aika siirtyisi seuraavaan viikkoon. Otti aika lujille, koska kivut olivat ajoin ankarat ja tajusin että tälle pitää tehdä jotain nyt... siitä muutama päivä ja yö meni käytännössä ilman unta kun koski niin pirusti. Kipu säteili nyt oikeaan pakaraan voimakkaasti josta edelleen koko jalkaa pitkin jalkapöytään asti, ja lievää tunnottomuutta alkoi myös esiintymään. Seuraavana päivänä taas lääkäriin, joka kuvailun kuultuaan puhalsi pelin poikki, totesi että välilevytyrä on selviö ja passitti ortopedin kautta magneettikuvauksiin. Huomenna mennään niitä kuvia ihmettelemään ja mitä siitä eteenpäin. Lukemani mukaan n. 90% välilevytyristä paranee kuntoutuksella ajan kanssa, harva siis leikataan. Kuulemma leikkaukset kuitenkin yleistyvät, koska nykyään leikataan tähystyksellä jossa saadaan leikkaus tehtyä siististi rikkomatta mitään muuta. Toivon kuitenkin ettei sitä kohdallani tarvita. 

Ajoituksellisestihan tämä on ihan ok, jos miettii urheiluharrastuksia. Tässä vaiheessa ei ole mitään hajua kauanko menee että pääsee täysipainoiseen treenaamiseen, huomenna varmasti ollaan viisaampia siinä. Kunhan edes vuodenvaihteen jälkeen pääsee jotain jo kunnolla tekemään, niin hyvä, ja silloin ehtisi harjoitella Joroisille ja Tahkolle kunnolla. 

Vol. 2 siksi että vuosi-puoltoista sitten oli akilles- ja pohjevaivat jotka pilasivat pitkälti sen kauden, ja tämä on nyt toinen varsinainen fyysinen takapakki harjoittelulle mitä minulla koskaan ollut. Alkaa arvostamaan tosissaan sitä miten paljon saanut terveenä tehdä. Valitettavasti tiedän, että moni joka tätä lukee on kokenut samoja tai vastaavia asioita, ja jos ei niin tulee kokemaan, selkäongelmat ovat tänä päivänä tosi yleisiä ja koskettavat lähes jokaista jossain vaiheessa elämää. 

Odotan innolla kuntoutusohjeita, ja tuleehan tämä antamaan ihan uutta suuntaa varmaan harjoittelulle, alkaa keskivartaloharjoitteet ja venyttelyt kiinnostamaan enemmän. Vaikka ei välilevynpullistuma heikoista tai jäykistä lihaksista välttämättä johdu ollenkaan. Istuma-asennot, kaikenlainen työergonomia jne. myös ratkaisevassa roolissa. Olen varma että huonossa asennossa huonoissa tuoleissa vuosien istumisellakin on merkityksensä, ja aika heikosti työnantajat ymmärtävät näiden asioiden tärkeyden päälle vieläkään. Edellisessä työpaikassa sain hissipöydän oltuani siellä 3 vuotta ja kerkesin käyttää sitä muutaman kuukauden, nyt kidun heikoilla varusteilla uudessa työpaikassa ja pyynnöt paremmista konttorikalusteista tuntuvat menevän kuuroille korville. 

Viikonloppuna kerätään lisämotivaatiota katselemalla Konan mm-kisaa, ja takaan, että palaan kauteen 2016 vahvempana kuin koskaan! 
No comments:

Post a Comment