Translate

Friday, 5 December 2014

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Lähinnä kävin katsomassa seurattavien blogien listalta mitä uutta päivitystä kullakin on ja ajattelin että jotain voisi itsekin napsutella pitkästä aikaa. 

Huomenna juhlitaan taas koti-Suomen itsenäisyyttä, ulkosuomalaisena tulee silloin aina jotenkin erityisen haikea mutta samalla onnellinen tunne. Suomalaisuus omassa identiteetissä vain vahvistunut tämän viimeisen kolmen vuoden aikana. Erityisesti haluan korostaa jokaiselle suomalaiselle miten hieno maa meillä on jossa kannattaa aina yrittää ja tsempata toinen toistaan, varsinkin näinä talouden vaikeina aikoina. Suomalainen ei anna periksi. Sisu. 

Meillä jotka vaikutamme Suomi-Seura Oslon hallituksessa oli kunnia osallistua keskiviikkona Oslon Suomen suurlähettilään vastaanotolle residenssissään. Hieno ilta jossa sai tavata tuttuja mutta myös monia uusia täällä vaikuttavia suomalaisia ja suomalaisten yritysten, kulttuuri-instanssien ym. parissa toimivia norjalaisia. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä jonka jo ylempänä totesin. Juuri tällaisina aikoina suomalainen päättäväisyys, innovatiivisuus, yritteliäisyys on paradoksaalisesti kyllä korkeimmillaan. Koska tiedämme sen toimivan. Kuopasta on noustu aiemminkin. 

Lähestyy myös meidän Suomeen takaisin muutto, emmekä melkein, niin hyvin kun täälläkin viihdymme, malta odottaa että pääsemme osaltamme paikan päälle auttamaan kotimaata ja nauttimaan kaikesta hyvästä jota sillä on tarjota. Moni ei juuri nyt työllisyystilanteen takia täältä missään nimessä lähtisi Suomeen, ja sen ymmärtää todella hyvin. 

Viime viikonloppuna metsässä lenkillä ollessani törmäsin kohteliaaseen vanhempaan herrasmieheen jonka kanssa tovi juteltiin mm. Suomesta, josta hän tiesi paljon, kehui presidenttejämme ja miten sodissa pärjättiin hyvin, olosuhteisiin ja ennakkoasetelmiin nähden. Oli talvisodan syttymisen 75-vuotispäivä. Joten kiitos vielä kerran veteraanit. 

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi. 
God självständighetsdag Finland. No comments:

Post a Comment